FLOS STORIES: In Vitro van Philippe Starck - Elegantie en vrijheid in buitenverlichting

27 juli 2024
FLOS STORIES: In Vitro van Philippe Starck - Elegantie en vrijheid in buitenverlichting
Philippe Starck, de beroemde Franse industrieel ontwerper, heeft zijn In Vitro collectie uitgebreid met een nieuwe draagbare lamp genaamd In Vitro Unplugged. Deze toevoeging aan de buitenverlichting creëert een magische sfeer met zijn reeks lichtgevende glazen bollen die oplichten als pure architecturale lichtvolumes.

In Vitro Unplugged is ontworpen om je overal te volgen, waardoor het een perfecte metgezel is voor gezellige avonden en een stijlvolle toevoeging aan je huis overdag. De lamp weegt bijna niets en heeft een kleurrijk siliconen handvat waardoor hij gemakkelijk van plaats naar plaats te vervoeren is. Er zijn geen draden of stekkers nodig, waardoor je volledige bewegingsvrijheid en flexibiliteit hebt.

De lamp is verkrijgbaar in zeven verschillende afwerkingen: wit, bosgroen, lichtgroen, diepbruin, terracotta, zwart en antraciet. Deze verscheidenheid in design maakt het mogelijk om de lamp aan te passen aan elke smaak en interieurstijl.

Philippe Starck beschrijft zijn visie voor In Vitro met de woorden: "Sinds mensenheugenis wordt de gloeilamp beschermd door een glazen koepel. Vandaag verdwijnt deze ten gunste van het licht zelf. Het is het poëtische en surrealistische idee van gedematerialiseerde architecturale verlichting en de herinnering aan de ruimte die door licht wordt ingenomen."

Het licht van In Vitro Unplugged is zacht en diffuus, zonder sterke contrasten, dankzij de geavanceerde Edge Lighting-technologie. Hier worden de puntvormige LED's verborgen door een opalescente diffuser die het licht egaliseert.

De collectie omvat ook verschillende installatietypes: De bolderversies kunnen eenvoudig op elk oppervlak worden bevestigd, terwijl de hangende modellen de stroomkabel in het lampontwerp integreren voor een elegante look. De In Vitro Rod versie, verkrijgbaar in twee maten, biedt een stijf ophangsysteem dat het karakteristieke ingekapselde lichtontwerp van de In Vitro serie behoudt.

Philippe Starck's In Vitro collectie, met zijn baanbrekend design en functionaliteit, blijft de nieuwe standaard zetten voor moderne buitenverlichting.

Bekijk hier de hele In Vitro serie van Flos

Oorspronkelijke tekst van FLOS in FLOS STORIES